Hoe verloopt een massage of behandeling

Kennismaking en anamnese.

Bij een eerste afspraak zullen we eerst een gesprekje met je voeren ter kennismaking en om erachter te komen wat jouw wensen zijn. Bij een therapeutische behandeling zullen we een anamnese afnemen. Dit betekent dat wij alle gegevens over jou verzamelen die belangrijk zijn voor een verantwoorde en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl en eventuele aandoeningen. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden voor eigen gebruik en zullen nooit met derden gedeeld worden.

Voorbereiding op de massage.

We zullen kort vertellen hoe de massage of de behandeling zal verlopen. Het is verstandig om voor de massage of behandeling naar het toilet te gaan, zodat je straks ongestoord van je massage kunt genieten.

Bloot of niet?

Hoeveel moet er bloot? Er moet niets. Je doet zo veel uit als je zelf prettig vindt. Omdat iedereen zijn eigen grenzen, karakter en voorgeschiedenis heeft, wordt daar gewoon rekening mee gehouden.

Hou er wel rekening mee dat je last kan hebben van moeilijk te verwijderen olievlekken in kleding of ondergoed.

Op de massagetafel.

Wij zullen de ruimte verlaten, zodat je je kunt uitkleden. Daarna ga je op je op de massagetafel liggen en kan je uzelf bedekken met een dekentje zodat je er warm en comfortabel bij ligt. daarna komen wij terug in de massageruimte om met de massage of behandeling te starten. Alleen dat gedeelte van het lichaam dat wordt gemasseerd wordt ontbloot en bij het omdraaien op de massagetafel houden wij een dekentje voor ons gezicht en boven jouw lichaam. Wij als behandelaars zullen op geen enkel moment jouw lichaam volledig naakt kunnen zien. Wij zullen tijdens de sessie niet tegen je praten, zodat je diep kunt ontspannen. Op de achtergrond klinkt een rustgevende muziek. Ondervind je ongemak tijdens de sessie, laat het dan meteen weten.

Het einde van de massage.

Wij zullen je aan het einde van de sessie vertellen dat de massage afgerond is. Als het goed is ben je diep ontspannen en soms ben je zelfs in een dromerige, meditatieve staat. Je kunt gewoon nog even blijven liggen. Wij verlaten de ruimte. Sta niet in één keer op. Kom langzaam overeind en blijf voor je opstaat even rustig zitten om duizeligheid te voorkomen. Je kleedt je aan en daarna kom we weer terug binnen. . 

Tip: drink na de massage wat extra water om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren en om hoofdpijn te voorkomen. Er staat altijd water voor jullie klaar.